Радан Кънев. Снимка: архив Булфото
fallback

Ако ГЕРБ се опитват да бламират правосъдния министър Христо Иванов, значи се опитват да бламират правителството. Така лидерът на ДСБ Радан Кънев отвърна на въпроса дали внесените от ГЕРБ промени в Закона за съдебната власт са опит за бламиране на Иванов.

Вчера стана ясно, че група депутати начело с Цветан Цветанов са входирали измененията, малко след като правосъдният министър обяви, че ще внесе свои.

Oще по темата

"Неведнъж сме казвали - няма реформа на Христо Иванов, на Петър Москов, на Румяна Бъчварова. Ако приемем, че е бламиране, то е бламиране на премиера. Аз искрено вярвам, че в групата на ГЕРБ подобна смелост няма", каза днес Радан Кънев.

Той обясни и че проектът, който Иванов се готви да внесе, е проект на кабинета. "Ако някой не харесва проекта на Министерски съвет, бламира правителството и Борисов, а не Радан Кънев и Христо Иванов", каза още съпредседателят на Реформаторския блок.

Лидерът на ДСБ отвърна с "ще е много интересно" на хипотезата ГЕРБ да подкрепят внесения от депутати проект против проекта на кабинета на Борисов.

Кънев все пак смята, че никой никого не бламира. "Това е зле изчислен ход на надпреварване, който не си дава сметка, че може да се тълкува като бламиране на Борисов", каза още той и допълни: "Според мен мотивът е кой пръв да си припише нещо, което никой не може да отнеме на Христо. Несериозно".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

аn.elica

преди 9 години

и аз одобрявах правилната интелектуална стратегия на BIG BOSA на фирмата ,в която работех,дори го поканих на"ХОРОТО",но с прискърбие заявявам,че "Поляка" открай време си е подкупното и предубедено същество и предпочита цаци пред пъстърви.

9

х

преди 9 години

Мутрон и неговите мюрета са поредните защитници на мафиоти комунисти и олигарси и са срещу напредъка и народа.Това го доказаха в предишното управление-нищо не направиха и сега правят същото.Христо Иванов да подава оставка и да отиваме на нови избори.

8

Анонимен

преди 9 години

Рамаданчооо стига сте дърпали тиквата по шлифера

fallback