Снимка: bgonair.bg

Временната комисия за КТБ не среща подкрепа от представителите на Българската народна банка, заяви Борис Ячев в сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер Борис Ячев, член на временната комисия за КТБ и депутат от Патриотичния фронт.

По думите му по време на заседанията на комисията Иван Искров и екипът му дават минимално количество информация с оправдания за банкова тайна, липса на информация или данни, свързани с прокурорско разследване. Те присъстват, за да защитят собствената си позиция и да докажат невинността си, допълни депутатът.

Имало е сигнали за деструктивните действия в Корпоративна търговска банка и Временната комисия тепърва ще разследва сигналите за това на кого са докладвани и защо не са предприети мерки, изтъкна депутатът от Патриотичния фронт.

Комисията е разширила обхвата на проверката до 2009 г., увеличила е времето си на действие и броя на лицата, от които ще се търси информация. Има индикации, че проверките може да обхванат периода до 2001 г. и три месаца са прекалено малко време, разясни Ячев.

Той допълни, че има предложение да бъде изслушан бившият премиер Пламен Орешарски, както и бившият финансов министър Петър Чобанов, и бившият председател на бюджетната комисия Йордан Цонев.

Чуйте целия разговор с Борис Ячев във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase