Снимка: Булфото
fallback

Българският премиер Бойко Борисов не е получавал покана за участие в тържества по случай 70-ата годишнина от Деня на победата на 9 май, съобщава "Труд", позовавайки се на информация от Министерски съвет.

Заради кръглата годишнина на този ден в Москва се очаква да пристигнат държавни глави, премиери и министри от целия свят, които ще наблюдават парада на руската армия.

По информация на вестника президентът Росен Плевнелиев е получил такава покана, но въпреки това в програмата му не се предвижда да участва в тези събития.

На този етап германският канцлер Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън и председателят на Европейският съвет Доналд Туск обявиха, че няма да присъстват на тържествата в Москва заради случващото се в Украйна. Към тях се присъединиха президентите на Полша и Словакия.

За разлика от тях, президентът на Чехия Милош Земан е решил да бъде в Москва. Той отхвърли призивите на опозицията да бойкотира честванията и заяви, че близо 100 000  руски войници, загинали за освобождаването на Чехословакия, не носят отговорност за сегашната политика на Русия.

На този етап се знае със сигурност, че 26 държавни глави са потвърдили участието си в честванията в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

290

Анонимен

преди 9 години

По- голям срам за България от чучелото президент няма, пфу!

289

Анонимен

преди 9 години

Za dena na pobedata koi li amerikanec che doide u nas? A Bty lizacheskata media che otrazava.a Mestan kakvo che kage a? Ne razbraga li naroda mi e madar i uvagava osvoboditelite si.po sadba sme svarzani s Rusia.Bog da pazi stranata mi ot politicite i

288

Анонимен

преди 9 години

Кой ще го кани тоя сорос.

fallback