Снимка: архив, Булфото
fallback

Нямам планове да се връщам като лидер на БСП. Това заяви бившият лидер на БСП Сергей Станишев в ефира на Дарик радио.

"Смятам, че е важно за България и за БСП да се преборя отново за доверието на европейските социалисти и да бъда преизбран като президент на ПЕС”, коментира Сергей Станишев.

Станишев коментира плановете на ръководството на БСП за промени в устава на партията, които имат за цел ограничаване на мандатите на общински и областни партийни лидери, смяна на местни ръководства при загуба на избори. От ръководството на левицата също така предлагат и поправка, която забранява на бивши председатели на БСП да се кандидатират за поста на редовния конгрес на Столетницата.

"На това заседание на конгреса промени в Устава са напълно ненужни. С технически хватки не могат да бъдат решени проблемите на партиите. Очаквам на това заседание на конгреса да говорим за политики. Хората искат да чуят каква лява политика ще предложим за предстоящите местни избори", категоричен е Станишев.

"На Конгреса на БСП очаквам да започнем левия разказ, да говорим за политики, за визията на партията за бъдещето на страната и на общините. Трябва да излезем обединени и единни, защото предстои тежка кампания с много силни опоненти – най-вече изборната машина на ГЕРБ. На нашите кметове ще им е много трудно без силна национална кампания”, заяви Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

кали

преди 9 години

Защо Сергей Станишев си отиде от БСП !!! Това е голяма загуба , че той управляваше много хубаво !!! Той е много добър политик !!! Пример е за обществото !!!

26

Кукувица

преди 9 години

Изплел си е тоя кошничката. Бравос. Не му завиждам (само малко де). Дай Боже, всекиму. Парици. Служебни колици. Убави дупе-секретарки. Браос на Съсела. Чудесно го отвъртя. Политиката е най-сладкото. Кат внимаваш какво дрънкаш и 90 можеш да станеш.

25

Анонимен

преди 9 години

ZA SATANATA STANISHEV NIAMA MIASTO NITO V BALGARIA,NITO V EVRPOPA-MOGE V UKRAINA,A MOGE I V AFRIKA

fallback