Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Лидерът на ДСБ Радан Кънев намекна, че Реформаторите искат нов шеф на НАП на мястото на настоящия Бойко Атанасов.

Според него това е нужно, за да се гарантира разследването на евентуални данъчни измами в миналото около компаниите, придобити наскоро от дружеството LIC33. През миналата седмица инвеститорът купи редица фирми като "Виваком", военните заводи Дунарит и др. в пакет за едно евро.

В декларация от парламентарната трибуна Кънев обяви, че има сериозен риск за държавата заради неясната собственост на пакета предприятия. Според него този факт поставя под реална заплаха националната ни сигурност. Затова той настоя ДАНС, НРС, КЗК и финансовото звено на специализираната прокуратура "да започнат незабавно разследване за произхода на капиталите на физическите и юридическите лица, които стоят зад несъществуващата доскоро компания от Люксембург".

Кънев поиска НАП и временните синдици да предпремат незабавни действия за запор върху акциите и дяловете на тези предприятия. Според него така щяла да бъде гарантирана масата на несъстоятелност на КТБ и финансовия интерес на бюджета да събере необходимите данъци от сделката.

"ДАНС носи отговорност, че тази сделка е проспана", обяви Кънев от парламентарната трибуна и попита риторично дали някой би повярвал, че досегашният шеф на Агенцията Владимир Писанчев би разследвал активно сделката в момента.

"Слава Богу ДАНС е с променено ръководство, финансовото разузнаване – също. Боя се, че трябва НАП също да бъде с временно ръководство, за да проследи внимателно какви данъчни измами са се случвали при предишните прехвърляния на тези компании", каза Кънев. Той похвали изпълнителната власт и ДАНС, че си вършат работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 9 години

ВРЕМЕ Е И ЗА .....Л У С Т Р А Ц И Я !

30

до НАП

преди 9 години

Като не сте си окачили снимките на Рамаданчо сега той ви се сърди! Как може на гишето да го питате какво работи?!? То това е безумие, ето заради това ще има рокади в НАП, за да го познават през март 2016, като му кажат, че е един клошар и нищо повече!

29

от НАП

преди 9 години

До Започне ли...Много добре казано! !!! Хайде Г-н Борисов да запази професионалистите!

fallback