Архив: Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков недоумява защо след като правителството отчита приходи от над 820 милиона лв. е поискало да вземе и заем в размер от 16 млрд. лева. В свой коментар във Facebook той коментира вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов, с което той обяснява, че в хазната са влезли повече приходи в хазната в сравнение със същия период на миналата година.

Според лидера на столетницата правителството е обсебено от идеята да застава на пътя на големите пари, но не е толкова усърдно в усилията си да направи с тях живота на всички българи по-добър и достоен.

Още по темата

"Ако тези пари наистина съществуват като приход в бюджета, а не са еквилибристика на цифри, то тогава те или са се появили внезапно през последните две седмици, или пък някой не си е направил достатъчно добре сметките, когато задължи страната ни със заема от 16 млрд. лева", коментира Миков.

Всички с основание се чудим какво ли е обяснението за многомилиардния заем при наличието на толкова добри приходи в бюджета, продължава лидерът на левицата и недоумява защо е било необходимо при тази рекламирана ефективност на държавата правителството да отнеме по 408 лв. от 272 000 души, които получават минимална работна заплата.

"Премиерът казва: "за всички е ясно, че ако не бяхме застанали на пътя на тези пари, 820 милиона в днешния ден щяха да са си пак там, където са били миналата година". Аз поне се чудя дали заставането на правителството на пътя на тези пари е добра новина за хората или е добра новина само за правителството. Дали и обикновеният човек ще се докосне до тези 820 млн. или пък до 16-те милиарда, на чийто път застана същото правителството преди няколко седмици?", пита лидерът на столетницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase