Лютви Местан Снимка: архив, БТА
fallback

Лидерът на ДПС Лютви Местан видя партията си като чавдарче по преяждане с власт на фона на Реформаторския блок. Той каза това в контекста на новия председател на ДАНС, когото ДПС харесва, но е номинация на Реформаторите.

Oще по темата

Местан отново обясни, че определението преяждане с власт е било несправедливо прикрепено към ДПС досега.

Той е категоричен, че участието на движението в правителствата на Сакскобургготски, Станишев и Орешарски не е отговаряло на парламентарната и електорална тежест на партията.

„Но така или иначе, с повод и без повод, обществото се облъчваше с твърдението, че ДПС преяжда с власт. На фона на властовите позиции, които заеха колегите от Реформаторския блок, ние звучим като пионерчета, да не кажа чавдарчета“, каза още Местан.

Той се възмути, че ГЕРБ са поканили избиратели от Сърница в парламента преди балотажа за кмет в неделя.

По-рано Цветан Цветанов и Цецка Цачева се срещнаха с жители на най-новата община, но обясниха, че целта е опознавателна визита в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 9 години

MESTAN NE E ZNAEL DOSEGA CE V SARNIZA NE E IMALO LINEIKA,NE E IMALO ASFALT PO PATISHTATA, ZA OTRIZATELNITE NESHTA TOI NISHTO NE E ZNAEL,TOI E CAVDARCETO,KOETO SAMO TURZIA OBICA.

33

Анонимен

преди 9 години

защо, бе местане? нека твоите избиратели видят как работите и как защитавате интересите им! пък и не са те виждали от предишните избори!

32

Живена

преди 9 години

Местане,хората достойни за уважение са тези които като Левски не спестяват нито сили нито разум да помагат на другите до себе си,тези които с знания и умения са полезни на хорта Примера са медицинските лица от турското малцинство които м-р Москов и м.п.Б.Б наградиха днес,тези млади жени преминаваха дълбоки преспи за да изпълнят дълг си,дълбоко уважение към отговорността която поеха и дълга който изпълниха,къде сте вие от ДПС,умните ръково дители,умни сте май в раздора и в кражбите за друго не

fallback