Николай Ненчев. Снимка: архив, БТА
fallback

Комуникационно-информационната система или т.нар. модул на НАТО ще бъде разположен в Горна Малина край София, заяви на пресконференция в Смолян министърът на отбраната Николай Ненчев.

Той коментира, че около казуса с модула на НАТО няма нищо обезпокоително, а решението за неговото изграждане е взето през май 2011 г.

Целта на този комуникационен център е да осъществи връзка и да даде възможност за по-добра комуникация между различните модули на страните - членки на НАТО, допълни министър Ненчев.

В центъра ще работят двама офицери и 55 сержанти и войници.

Извършени са няколко обучения на наши специалисти, които са посетили Италия, Румъния и Турция, имаме необходимата подготовка и бихме могли да стартираме проекта, информира военният министър.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Анонимен

преди 9 години

Какво ще правели НАТО в Горна Малина ?!?Това е територия на НАТО тъпани, все едно да питаш тавариша кво прави в тайгата...де**а и *** ви червени..

134

Анонимен

преди 9 години

*** и се скрил в ядрен бункер и затова го няма. Помоли ме да предам на бг ушанките ,че за никакъв х** не стават, толкова са зле , че една пошла пропаганда не могат да прокарат. Първите ракети ще бъдат към тях

133

Шоп

преди 9 години

Ако руснаците посмеят да пуснат една ракета към България, НАТО ще направи цяла Южна Русия на кайма. Това е положението - Курск, Волгоград, Ростов на Дон ще се възнесат сичките във вид на дим и пепел.

fallback