Радан Кънев. Снимка: архив, Булфото
fallback

С резолюция на Националното си съвещание, което се провежда в  Пловдив, партия Демократи за силна България призова партньорите си от Реформаторския блок да  обединят усилия на предстоящите избори с цел изолиране на ДПС и БСП от местната власт. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев след приключване на форума.

Той добави, че за това е възможно и сътрудничество с ГЕРБ, като евентуален отказ от тяхна страна за общи кандидатури в определени общини по думите му би означавало там да остане монополът и доминацията на двете опозиционни партии.

ДСБ даде много висока оценка както на министрите и вицепремиера от Реформаторския блок, така и на работата на парламентарната група на коалицията.

Призоваха партньорите си от РБ и управлението да се обединят около "радикална форма на борба с корупцията по "румънски модел" чрез създаване на независима антикорупционна специализирана прокуратура, която да не е подчинена на никоя власт и да може да разследва висшите етажи на всички власти, в това число и съдебната". Радан Кънев смята, че за разлика от северната ни съседка в България това  може да стане ако не в този мандат, то най-късно в следващия.

Според него в момента не се налага промяна на Избирателния кодекс, но допълни, че ще подкрепят предложението на Патриотичния фронт за конкретни мерки срещу купуването на гласове на местните избори.

 "Борим се за 265 балотажа за общински кмет", каза още Кънев.

Кандидатите за кметове най-напред по думите на Радан Кънев ще се съгласуват между партиите в коалицията, като на места не е изключено да се търси и по-широка подкрепа.

Националното съвещание на ДСБ е орган, в който са включени всички председатели на общинско и областно ниво, представители в изпълнителната власт и общински съветници, уточни Радан Кънев.

Форумът утре ще продължи със семинар, посветен на местните избори и подготовката на структурите и щабовете по места, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 9 години

Този се оказа голем...дри...***. скоро ще гризне дръвцето.

51

dead

преди 9 години

kade vi otide bratskata vzaimopomost i internationalni vrazki i priatelstva?200 dushi i edin feriboot sa potanali!

50

Приватизатор

преди 9 години

Това момче и ДСБ нямат реална представа, че покрай Костов ги мрази цял народ! Добре, че е Бойко Борисов по незнайни и знайни причини ги приюти.

fallback