Снимка: архив, Булфото
fallback

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов настоя, че няма eзик на омразата и нищо ксенофобско в декларацията на Патриотичния фронт, която беше прочетена вчера от Валери Симеонов в парламента.

Той припомни пред bTV, че декларацията е била по повод 30-годишнината от атентата на гара Буново.

В сряда - реч на другия лидер на патриотите Валери Симеонов, в която той говори за атентата в Буново и "циганската престъпност", ядоса председателя на ДПС Лютви Местан и той нарече партията си "новите евреи" на България в XXI век.

"Трябва ли да сложа днес символа - еврейска значка на ревера си, за да придобия конкретен образ в представата ви за ДПС като за новите евреи на България в XXI век?", попита Местан от парламентарната трибуна.

"Г-н Местан може да каже всичко – какви нови евреи са българските турци – кой е лишил българските мюсюлмани от гражданските им права? В края на 30-те години на миналия век в Германия евреите не са имали никакви права", заяви Каракачанов, отхвърляйки тезата на Местан.

По думите му, ДПС, които са главните обидени от декларацията, проявяват двоен стандарт, тъй като са издигнали паметници на извършителите на атентата, обявявайки ги за герои.

По отношение на ромите Каракачанов каза, че трябва да се гледат единствено фактите.

"Факт ли е, че цели региони на страната са поставени от едно тотално напрежение от тази битова престъпност?", попита той.

"ДПС ги използва като евтин гласоподавател", настоя воеводата и допълни, че не приема насериозно заплахите на лидера на ДПС.

"Едва ли някой вярва, че г-н Местан с ръкавели за 1000 евро ще отиде в гората и ще поведе някого в партизанска война. Г-н Местан да бъде така добър да не плаши българското общество", призова той.

"Когато г-н Местан говори за косовски вариант, това е наказуемо по български закони. Това е призив към гражданска война и нарушаване на етническия мир", изтъкна Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

кк

преди 9 години

Ако това г---- не се заяде с някого, как ще се разбере, че съществува.....Той по едно време се заяждаше и с македонците, но се оказа, че в Македония никой не го познава и никой там не му обърна и внимание.А г-на ще го посъветвам първо де се определи в следващите избори за коя партия ще се пришие...

76

Случаен

преди 9 години

Ако българите гласуват масово, то това няма да е така. Ама нали сме научени под строй, чакаме някой да ни нареди. Е, там е причината. А електората на ДПС е организиран. Затова ще сме на този хал. И затова ще ни управлява ДПС. Гласувайте българи, иначе няма да има оправия.

75

правилно!

преди 9 години

"Когато г-н Местан говори за косовски вариант, това е наказуемо по български закони. Това е призив към гражданска война и нарушаване на етническия мир",И не само това; много се съмнявам,че Местан и сие ЖАЖДАТ да се зададе господство на ИД; тогава ще бъдат ВЕРНОПОДАНИЦИ, ръкопляскащи и БЕЗУМНО ПРЕДАНИ на "освободителите си"!!!???Двуличието, мълчанието на ДПС,МЕСТАН,ДОГАН по въпросите на "БОЙЦИТЕ" на ИД, на "игрите на ОБЕЗГЛАВЯВАНИЯ" от деца, изповядващи ислям, говорят ЛОШО за ДПС, Местан и всич

fallback