Снимка: архив Булфото
fallback

Депутатите от БСП се оказаха крайно недоволни от изслушването на вицепремиера Меглена Кунева и министрите на околната среда Ивелина Василева, на енергетиката Теменужка Петкова и на регионалното развитие Лиляна Павлова за мерките за справяне с бедствената ситуация в редица райони на страната заради мартенския сняг.

"Този екип, който ръководи държавата, не може да я ръководи при зимни условия", обобщи от името на БСП депутатът Дора Янкова.

Тя се възмути от призива на властта хората да не ходят в Родопите заради непроходимите пътища.

"Това е икономика. Дори и икономиката губим вследствие на това, че не знаем как да управляваме държавата", обвини тя властите.

Според Корнелия Нинова пък днешното изслушване е признание за несвършена работа, макар че министрите и вицепремиера се похвалиха с отлична координация между институциите по време на бедствената обстановка.

"Павлова не си свърши работата", обвини и Мая Манолова.

Тя определи като "турне" посещението на регионалния министър в Кърджали, което обаче хората не са успели да видят, защото не са имали ток и не са гледали телевизия.

Дора Янкова настоя, че е важно да се подготви система за оповестяване и връзка за всяко населено място, защото това е част от националната сигурност в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Вики

преди 9 години

Едно качество им признавам на герберите: умеят да се хвалят! Никаква работа не вършат, ама много добре я "отчитат"! Как няма да изкарат от нерви тези, които ги слушат!

12

ТИМ

преди 9 години

Не знам какво очаквате да свърши ГЕРБ, ако няма далавера! Тях за работа не ги търси! Авиоотрядите реагираха за минути, когато трябваше да разкарват бистришките тигри и други , близки до сърцето на вожда личности! Но за бедстващите хора, един по-голям....

11

Жибор

преди 9 години

Според комунистите от Бе-Сепе правителството на Бойко Борисов е виновно за студената зима,за честите валежи и за горещото лято! Вървейки по пътя на тяхната логика нашата патриотична организация установи,че за полярната зима и за дълбоките снегове в Русия е виновен само Путин- никой друг!

fallback