Николай Ненчев. Снимка: Булфото, архив
fallback

Със своя заповед от 9 март министърът на отбраната Николай Ненчев освободи от длъжност директора на служба „Военна информация“ Веселин Иванов, съобщи пресслужбата на Министерството на отбраната.

„С г-н Иванов не можахме да постигнем консенсус по важни въпроси относно работата на службата, особено по кадровото й развитие, където 39% от ръководния състав е назначен преди 1991 г.“, обясни причините за смяната министър Николай Ненчев, цитиран от пресслужбата.

Сред мотивите за освобождаването на директора на службата е и нуждата от по-голяма оперативна съвместимост със службите на Алианса.

„Смятам, че много от елементите на това сътрудничество за момента липсват“, коментира министърът.

За временно изпълняващ директор на служба „Военна информация“ е назначен полк. Светослав Даскалов.

Ненчев очаква от новото ръководство на служба „Военна информация“ да извърши в кратки срокове необходимите реформи, да даде шанс на млади офицери да докажат професионалните си качества и да им предостави възможност да заемат ръководни длъжности.

В момента има и постъпила информация за нередности в службата, които трябва да се проверят, и новото ръководство да предприеме необходимите правни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Сандо

преди 9 години

Очаквайте да почнат да летят компромати

26

Анонимен

преди 9 години

Ненчев, жиде продажен скоро ще има народен съд и отиваш в Белене до живот заедно с цялата банда ционистки марионетки начело с безродника Паси.

25

8

преди 9 години

Браво Ненчев, браво земеделец. Достоен наследник на Георги Петров - Т......!

fallback