Снимка: Булфото, архив

Нищо не пречи Георги Първанов да е новият - стар лидер на АБВ и искрено се надявам това да се случи, обяви социалният министър Ивайло Калфин в интервю за предаването „Денят започва“ по БНТ.

"Оставката му не е просто за протокола, а остра политическа реакция. Това е жест, който малко лидери на партии в България правят“, допълни Калфин и припомни, че новият лидер на АБВ ще бъде избран на 25 април. Само преди ден Първанов получи и първата си номинация за лидер на партията от структурата в Добрич.

Още по темата
Калфин за пореден път подчерта, че партията не е обърнала гръб на своя лидер с подкрепата на новия заем в пленарна зала. "Ние имаме доста забележки към управлението, като например, че част от важните решения трябва да бъдат по-добре консултирани с партньорите“, посочи социалният министър, но подчерта, че в никакъв случай положението не е драматично.

Ивайло Калфин призна, че на няколко пъти финансовият министър Владислав Горанов е изнервил обществото с неочаквани предложения. "Като министър обаче работя добре с господин Горанов“, посочи социалният министър.

"Нямаме особени различия в правителството и работим доста добре за една цел. В парламента нещата явно са различни“, заяви Калфин и допълни:

"Моето място е твърдо в кабинета дотолкова, доколкото се изпълняват поетите ангажименти. Няма да играем на игрички с оставки, по-добре да се концентрираме върху това да свършим работа. Няма индикация към този момент да подавам оставка!“

Калфин посочи, че малко под 1,3 млн. пенсионери ще получат великденски добавки – тези, чиито пенсии са под 286 лева. По думите му държавата може да отдели 50 млн. лв. за целта и те са разпределени по този начин, защото е по-справедлив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase