Снимка: БТА, архив
fallback

Още в началото на следващата седмица депутати от ГЕРБ ще внесат пакет от закони за спецслужбите, съобщава “24 часа”. Според изданието предложението вече е готово, като предстои то да бъде обсъдено и с коалиционните партньори.

Пакетът ще включва закони за цивилното и за военното разузнаване, за НСО, както и рамков закон за сектора. На практика той бе подготвен при предишния кабинет на ГЕРБ, но не бе приет.

На този етап не се предвижда внасяне на проекта за сливане на военното и цивилното разузнаване, дело на ген. Атанас Атанасов от РБ.

Само преди ден военният министър Николай Ненчев призна, че във военното разузнаване има нужда от сериозно подмладяване, след като близо 40% от служителите му са назначени преди 1991 г..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Ченгесарски, шлифера

преди 9 години

Само бегъл поглед върху речника, употребяван от Председателя на ГЕРБ и понастоящем Премиер на Република България:Спирам се на най-най-последните му изрази: " да ме хване за шлифера" и " ченгесарски номера".Питам Ви:1.Бихте ли дали за пример на децата си изразите употребявани от Бойко Борисов?2.Подходящи ли са, изказани от Премиера на една държава?3. Има ли първоначална култура и образование индивида?5.Ще успее ли страна, чиито държавници се изразяват на ............такъв език?

14

Дядо Петър

преди 9 години

Ченгетата от ГРОБ само това си знаят.За нищо друго не ги бива, освен да слухтят, подслушват и рекетират.И да харчат чуждите пари, разбира се.

13

Анонимен

преди 9 години

Kak be Boiko naznachi tozi tapunger Nikolai Nenchev za ministar na otbranata - takav zapartak dosega ne sme imali !

fallback