Сергей Станишев. Снимка: БТА, архив
fallback

Рокадите в МВР доказват политически проблем в рамките на управляващата коалиция. Това коментира пред Дарик радио лидерът на ПЕС Сергей Станишев. По думите му премиерът Бойко Борисов е бил поставен под натиск.

На въпрос към Станишев дали има проблем в системата за сигурност в България, той отговори, че проблемът е по-скоро политически.

Oще по темата
„Очевидно е, че премиерът е бил поставен под натиск от своите партньори най-вероятно или от вътрешни кръгове в ГЕРБ и той намери изход, който не отговаря на очакванията на нито една страна, нито една от тези, които са държали да бъдат запазени главният секретар и ръководителят на ДАНС, нито на тези, които просто си мислеха, че ще му извиват ръце. Защото нестандартен е ходът с предложението на госпожа Бъчварова за министър на вътрешните работи. Очевидно е, че първо се дава знак, че тук е по-скоро политическо назначение, не човек от системата, а по-скоро фигура, която е гражданска. Второ, жена е необичайно за тази система, в което има и добри неща", коментира Станишев.

По думите му вероятно стремежът на премиера е да покаже, че МВР няма да бъде традиционният инструмент за натиск върху хора.

„Помним 2009-2013 г., това не бива да се повтаря, пък и всеки министър на вътрешните работи, разполагайки с тази власт, е подложен на много съблазни да използва тази информация и позиция за някакви други цели", коментира Станишев.

Бившият соцлидер каза още, че съществува рискът дали Бъчварова ще овладее такава сложна специализирана система. "Пожелавам й успех съвсем искрено. Но съвсем очевидно е, че лично премиерът ще контролира този сектор", допълни Станишев.

Той прогнозира, че Георги Първанова ще бъде преизбран за лидер на АБВ. Според него това би било действие повече "за измиване на очи" от създалата се ситуация, отколкото истинско оттегляне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

az

преди 9 години

A be smechnik v MVR otdavna rabotat geni.. u to dosta po dobri ot Rumito...ne se izcepvai..

25

от извора

преди 9 години

Дедо кажува: Такива вагабонти като Станишев, Бойко пужарникарчиту чи бая други само брадвата ги управя.

24

здраве

преди 9 години

Странно, Станишев има пари, защо дебелее?Станишев, ограничи храната, прави прочистващи дни, ходи пеш, спортувай! Пари имаш.Бедните дебелеем, щот нагъваме квот доди. Един час йога- 5 лв.Но май сме по-добре от теб, ходим сред природата пеш.

fallback