Томислав Дончев. Снимка: архив, Булфото
fallback

Може би една от грешките на вътрешния министър в оставка Веселин Вучков е, че е бил много нетърпелив. Това каза вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев в предаването „Панорама” по БНТ. По думите му Веселин Вучков се е озовал в една неприятна ситуация.

„Иска ми се да мисля, че той беше в ролята на жертва, а не на организатор“, каза Дончев. Според него обаче е странно подаването на оставка от вътрешния министър на заседание на кабинета, без този въпрос да е включен в дневния ред и то в деня на посещението на шефа на ФБР. По един или друг начин е щяло да се стигне до последвалите оставки.

Oще по темата

На въпроса кой тогава е организаторът, Дончев каза: „Тук стигаме до темата за задкулисието и някой, който не е в политиката, не е под светлината на прожекторите, няма ангажимента като мен да стоя тази вечер тук с вас и да отговарям на всичките ви въпроси, без значение дали ми харесват или не, само че е в състояние да определя какво ще се случва".

“Темата за задкулисието изобщо е безспорно алергенна от преди най-малко година и няколко месеца. Усещането, че някой някъде другаде реди публичния дневен ред – политиките, назначенията и т.н. предизвиква при всички случаи огромно обществено негодувание“, посочи вицепремиерът.

Според него е нормално при една такава ситуация политическите противници на кабинета да се опитат да експлоатират тази тема. „Напълно нормално е пък ние при такава ситуация да бъдем особено внимателни, за да не се лепне върху нас подобно обвинение. При всички случаи това е травматична територия”, каза Дончев.

Провокиран от водещия за значението на честите гласувания от страна на ДПС в полза на ГЕРБ, вицепремиерът каза, че това е “последната връзка със задкулисието”. Това, което се случва в пленарна зала, няма връзка със задкулисието, посочи Дончев като напомни, че управляващите са получавали няколко пъти подкрепа не само от ДПС, но и от други политически сили по важни промени и политики.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

анонимен

преди 9 години

До Дедо НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ НЯМА ГЕНЕРАЛ ДА Е СТАНАЛ ЦАР ----ЦАРЯ Е ОТ АМЕРИКА И СЕ КАЗВА--ЦРУ ПЛЮС ФБР---БОРИСОВ Е ОБИКНОВЕН ИЗПЬЛНИТЕЛ

16

Анонимен

преди 9 години

Donchev,ti si samo edna kukla na kontsi. Za tebe i vsichki kato tebe po vurhovete,dvijestata sila na vashite deistviq sa parite. Vie ne znaete kakvo znachi rod,rodina,patriotizam,Bulgaria. Edin den itoriqta shte vi sadi,budete sigurni!!

15

Анонимен

преди 9 години

Gerberi, BSP prodadoha Bulgaria na Amerika,a vie amerikanski agenti shte q likvidirate!!

fallback