Ручен Гечев. Снимка, архив Булфото
fallback

Според БСП Споразумението между правителствата на България и на САЩ за подобряване спазването на данъчното законодателство в международен аспект и въвеждането в действие на FATCA е едностранно.

То е като за развиваща се африканска държава, коментира депутатът от левицата Румен Гечев.

Добрата новина е, че и САЩ, и ЕС полагат усилия за разкриване на банкова информация, свързана с пране на пари и заобикаляне на данъчните зконодателства на страните членки на ЕС, както и на вложения на инвеститори в САЩ.

Ние разбираме загрижеността и подкрепяме усилията на САЩ за получаване на информация от България за вложения на американски физически и юридически лица в размер инвестиции над 50 хиляди долара, посочи Гечев.

Според него проблемът е, че споразумението е едностранно и само българската страна поема ангажимента да предоставя информация на САЩ, докато САЩ няма да предоставят информация на българската страна за български инвестиции от физически и юридически лица на територията си.

Става дума за милиони левове разходи, които трябва да направят българските институции по систематизирането и предоставянето на информацията, отбеляза Гечев.

Той смята, че от досега подписаните споразумения на страни членки от ЕС - като Германия, Великобритания, Дания, Ирландия, Италия, Испания, Франция - България е първата страна, където договорът, който се предлага, не е реципрочен, а е само в едната посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 9 години

Винаги в България е имало политици предатели и ***.

31

Анонимен

преди 9 години

А бе Румене, като си толкова светнат, защо фалира държавата 97 *** година бре ***?

30

Анонимен

преди 9 години

Не са виновни САЩ. през оная работа им е. Най вероятно има нашенци с много пари там и така са си сложили тенекия на гъзовете. А САЩ си гледат интереса.

fallback