Десислав Чуколов. Снимка БТА
fallback

Депутати от ПФ и „Атака“ едва не се сбиха в парламента отново. Това е вторият случай на крайно изостряне на конфликта между народни представители от двете формации в рамките само на две седмици.

Този път острата реакция на националистите беше предизвикана от изказване на депутата от ПФ Димитър Байрактаров по време на дебата за промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

Oще по темата
Той обяви от парламентарната трибуна, че ще прочете статия от лидера на "Атака“ Волен Сидеров от 1991 г., публикувана във в. „Демокрация“ под заглавие „Да освободим Альоша от наряд“.

Десислав Чуколов от „Атака“ обаче се отправи към парламентарната трибуна и го замери с листове хартия, а след това към него се присъединиха и още депутати от партията.

Очаквано Патриотите също реагираха и в крайна сметка представителите на двете политически формации си размениха остри реплики, което принуди председателстващият заседанието Димитър Главчев от ГЕРБ да го прекрати предсрочно.

Байрактаров коментира след това пред репортери, че е искал да прочете последното изречение от статията: „Ако пък не можем да минем без страж на мира, нека тогава бъде този, който защити демокрацията. Американските момчета ни показаха как става това“, демонстрира смяната в позицията му.

Той се оплака, че Чуколов вече веднъж е предизвикал травма на ушния му нерв преди време в Бургас.

Чуколов пък обвини Патриотите в национално предателство.

Миналата сряда, по време на обсъждането на ратификацията на договора за заем от 16 милиарда лева, също се стигна почти до бой между депутати от ПФ и „Атака“.

Причината за ескалирането на напрежението стана размяна на обидни реплики между лидера на „Атака“ Волен Сидеров и съпредседателя на ПФ Валери Симеонов.

В опит да защити партийния си лидер зам.-председателят на патриотите Валентин Касабов нарече от парламентарната трибуна Сидеров "едно перхидролено човече, което си избелва косата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

citizen

преди 9 години

Къде да верните кучета на волен да обяснят, че това всъщност е "*** провокация" и воленчо никога не го е писал това?Всъщност по това време е бил зает да се прави на умрял за да избегне казармата. Както знаем, всеки партиотар-атакист е длъжен да НЕ ходи в казарма, под достойнството им е.

113

USA

преди 9 години

Само Комисията съдила апашите от Арабаконашкия Обир ще оправи тея *** , нищо друго не помага

112

един

преди 9 години

всички депутати от атака са за село карлуково или за средата на океана

fallback