Снимка: БТА
fallback

ФБР и ДАНС ще засилят обмена на информация за движението на чуждестранните бойци от и към Близкия Изток. Това стана ясно след среща на директора на Федералното бюро за разследване на САЩ Джеймс Коуми и шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

Oще по темата
Коуми е на визита у нас днес, а негов официален домакин е именно Писанчев.

Сред другите цели, които са си поставили партньорските служби, е  и противодействието на кибератаки и на корупция, стана ясно още от прессъобщение на ДАНС.

По време на срещата са били отчетени сътрудничеството между ДАНС и ФБР и конкретните резултати. Сред тях е постигнатото по линия на  противодействието на финансовите престъпления и в частност по отношение на легализирането на парични средства, генерирани  вследствие на незаконни дейности, както и на престъпления, свързани с измами с банкови карти.

При посещението си в ДАНС директорът на ФБР е бил в разположения в агенцията Национален контратерористичен център.

Коуми е дал висока оценка на организацията и дейността на центъра и е изразил надежда за бъдещо ползотворно сътрудничество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 9 години

Нашата ДАНС ще помага на хамериканските полицаи , е нема такъв виц , а какво прави ФБР в България

5

Анонимен

преди 9 години

Защо пък точно ФБР трябва да се бърка във вътрешните работи на България , е нормално тиквата се е продал на хамериканците,Нато и ес вън от България

4

zdr

преди 9 години

Я,едно корабче му плува в окото на тоя!

fallback