Снимка: ДСБ
fallback

Мандатът на правителството би бил неуспешен, ако не бъде завършена съдебната реформа, обяви лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на РБ Радан Кънев в своя профил в социалната мрежа Facebook.

"Проведох работна среща с президента на ЕНП Жозеф Дол на тема съдебна реформа, борба с корупцията, няколко думи за местните избори. Получих много силно разбиране и обещание за публична политическа подкрепа за конкретни радикални решения в съдебната реформа”, пише Кънев и продължава:

"Г-н Дол напълно сподели виждането ми, че няма причина да откриваме топлата вода и да губим 8 години като румънците. Просто трябва да следваме техния път: Разделяне на ‪ВСС, независим прокурор за борба с корупцията, ограничаване на правомощията на главния прокурор, овластяване на ново поколение съдии и прокурори, засилване на ролята и отговорността на министъра на правосъдието”.

Радан Кънев е категоричен, че българското правителство няма 8 години, за да изпълни тези задачи.

“В рамките на мандата, реформата трябва да бъде завършена и да започне да дава плодове в сферата на инвестициите, икономиката и работните места.  Иначе мандатът ще бъде неуспешен”, пише в заключение Радан Кънев.

По време на срещата Жозеф Дол посочи, че България трябва веднага да последва примера на Румъния в правосъдната реформа. По думите му това ще доведе и до бързо възстановяване на инвестициите, работните места и икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

ВЪЖЕ, НЕ РЕФОРМИ

преди 9 години

ЩЕ ИМ Е МНОГО ТРУДНО ДА ПРАВЯТ РЕФОРМИ ДОКАТО ВИСЯТ МЪРТВИ ОТ ВЪЖЕТО

33

Анонимен

преди 9 години

Лесно е да се говори по принцип, с клишета и заучени фрази. Дали Жезеф Дол ще отстрани корумпираната и крадлива Мария Габриел от обкръжението си или понеже тя му е близка и е съпруга на политическия му секретат, ще си затваря очите и само ще говори празни приказки?

32

Анонимен

преди 9 години

Ами завършете я де!

fallback