Лютви Местан Снимка: архив, Булфото
fallback

ДПС осъжда категорично поредното цинично убийство на политик демократ в Русия, заяви във Велико Търново
председателят на партията Лютви Местан.

Oще по темата
По думите му Борис Немцов е бил несъмнен либерал, затова и убийството му било осъдено от председателя на групата на либерал-демократите в Европейския парламент Ги Верхофщат.

"Разбира се, е важен въпросът за извършителите на това убийство, но е важен и въпросът, че то е продукт на особената ситуация в Русия, предвид и на украинската криза", посочи Местан.

"Съобразно развитието на кризата в Украйна, вероятно ще се наложи необходимост от много ясна позиция на българския кабинет, която да не се изразява с тривиални позиции само на министъра на външните работи", отбеляза той, цитиран от БТА. 

Местан изрази песимизъм, че "коалиционна формула на управление с тези контрастни идеологически различия, които са съвместени в един кабинет, ще може да изработи адекватна позиция на България по отношение на кризата".

Лидерът на ДПС участва в Зимната академия на младежката организация на партията, която се организира във Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 9 години

Недейте да подценявате турския народ,турчина е кротък ,но има теми които го обединяват и като му падне пердето става страшно.Недейте дърпа дявола за опашката.И още веднъж ....не дразнете този кротък народ,защото ще играе тоягата.

49

Анонимен

преди 9 години

Аз осъждам убийството на милиони българи цивилно население от войските на Османската империя.

48

муспи

преди 9 години

България си има Вожд - Волен Сидеров! Окупаторът воюва с него като го нарича фашист, сякаш фашист е обидна дума?! Той може да дойде на власт само с въстание, тъй като при избори гласовете се броят от окупатора. Той казва че България може да се съвземе като се пресече грабежа на златото й, и като се вкарат в затвора тези дето провеждат 30 години геноцид! Народът е съгласен с това откровение, но реагира по начин спуснат му от окупатора - луд е, знаем ги ние тези работи, агент на Москва!

fallback