Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БулФото
fallback

Надяваме се много бързо да бъдат разкрити и наказани със законни средства извършителите на това нагло убийство. Това коментира президентът Росен Плевнелиев в Банско по повод убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов.

Oще по темата
"Русия има нужда от плурализъм, Русия има нужда от различни мнения. Ние обичаме и уважаваме тази Русия - на култура, на талант, на православие, тази Русия, която ни е освободила. Притесняваме се от Русия на неспазване на върховенството на закона и Русия, която анексира чужди територии”, каза още държавният глава.

Руският политик беше застрелян снощи в центъра на Москва с четири изстрела от преминаваща кола.

Росен Плевнелиев е в Банско за стартовете за Световната купа по ски - алпийски дисциплини за жени, на които градът е домакин тези дни, предаде БТА.

На въпрос, дали е необходима втора кабинкова въжена линия, президентът отговори, че като държавен глава е имал принципна и категорична позиция в подкрепа на развитието на българските курорти. "Аз познавам този регион, това е моят регион, моят край, виждам потенциала му и заставам зад него. Туризмът е индустрия, която е най-важна за България. Не можем и не бива да губим от безсмислено противопоставяне. България може да се поучи от Австрия, от Швейцария, от най-добрите на планетата. Имаме същите дадености".

Плевнелиев добави, че е нужно може бе малко повече отговорно отношение. "Не се ентусиазирам от безпринципни сблъсъци, заставам зад принципния подход, съобразно най-добрите екологични стандарти, но в интерес на икономическата перспектива на българските региони“, коментира българският президент, според когото Банско заслужава втора кабинка.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

ИЗБРАН С ИЗМАМА !!!

преди 9 години

Аз определям Плевнелиев като президент за наглост при това, че никой не е гласувал за него

82

Анонимен

преди 9 години

interesno dali Rozen oka4estviava s dumata naglo vseko ubiistvo, i tova na Misho Birata, koito po4ian ot smrt 4rez umirane i na vseko dete, jena i vazresten ubiti ot ukrainskite fashisti kaji si be Rozene, kaji si oti Piorvaia dama zagorela stiska drujkata na Prvia lebovnikda ti klecat mackata i da plestis za naglost e pove4e ot ialovost, nadhvrliasta skopenost

81

баи Ганю

преди 9 години

Госин Плевнелиев ето един съвет от мене.Мери си приказките за Путин и Русия,че да не ти се случи и на теме нещо.Тези диваци руснаците пред нищо не се спират тъи че умната.Аман от тях,аман от Путин ,аман от руснаци които напъплиха в цяла источна България.Караи я по премерено и умната господин главнокомандващ.

fallback