Кирил Цочев. Снимка: Булфото
fallback

Депутатите на Георги Първанов обявиха, че не са предатели, а хора с разум. Така те коментираха с половин уста решението на лидера си да подаде оставка заради гласуването им в подкрепа на тегленето на дълга от 16 млрд. лв.

Народните представители от АБВ отказаха да застанат пред медиите, за да говорят за оттеглянето на лидера си.

"Ние не сме предатели. Ние сме хора с разум“, каза, вървейки зам.-шефът на групата на АБВ Кирил Цочев в отговор на въпроса дали депутатите са предали Първанов.

Oще по темата
"Ние сме за стабилно управление на държавата“, каза още Цочев. На въпроса дали Първанов не е за стабилно управление, депутатът отвърна: „Вероятно“.

Той не отговори дали са уведомили лидера си как ще гласуват за дълга в пленарна зала, нито дали ще подкрепят искането на Първанов да се оттегли.

Георги Първанов на два пъти обяви, че АБВ няма да подкрепи искането на ГЕРБ за теглене на дълга от 16 милиарда лева. Той дори беше категоричен, че няма да има и промяна на това решение.

Минути преди гласуването в пленарна зала вчера обаче шефът на групата на АБВ Борислав Борисов обяви, че партията ще даде вота си за дълга, защото получила обещание от финансовия министър, че размерът на дълга ще бъде намален, както иска формацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Jack

преди 9 години

Стабилност която ни държи в мизирия и нищета е стабилност която убива, не стабилност е нужна а радикални действия които излизат и разбиват рамките в които сме поставени отвън. Трябват решителни действия за излизане от примката която ни задушава. Докато правителствата в България работят по програми спуснати отвън - това няма да доведе до нищо - това е сизифов труд. Докато не се отхвъли смъртния хват на условията наложени отвън, който души България всичко е безполезно!

49

Анонимен

преди 9 години

NE STE PREDATELI A PODLOGI

48

сократ

преди 9 години

По време на дебатите вчера,"другаря"Румен Петков сновеше из коридорите и правеше уговорките за цената на евентуално гласуване. Първанов трябва едно да знае,че тумора който ще го убие е Р.Петков.Това момче е болно за власт.Готов е на всичко.Не забравяйте ,че Ц.Цветанов е една от добрите му дружки.Крадльо + крадльо =мизерия и глад

fallback