Валери Симеонов. Снимка: архив, БТА
fallback

Депутатите от Патриотичния фронт няма да подкрепят искането на правителството за вземането на нов заем в размер на 8 милиарда евро.

Тежката дума на коалицията, която стои зад правителството, но този път рязко му се противопостави, беше произнесена от съпредседателя на ПФ Валери Симеонов.

Oще по темата
Така се оказа, че усилията на финансовия министър Владислав Горанов да убеди Патриотите в нуждата от заема са били напразни.

Позицията на ПФ така и не беше ясна до днес. Миналата седмица по искане на Патриотите беше отложено вземането на решението от парламента, като основният им мотив беше нуждата да чуят експертни становища, а вчера Горанов отново говори с тях.

Симеонов днес обясни, че депутатите от ПФ вече са изслушали видни икономисти, които са ги убедили, че плащането на стари дългове не подлежи на съмнение и е нужно.

Според него обаче след обсъждане и анализ са възникнали въпросите има ли резерв при прогнозирането на дължимите вноски при погасяването на дълга и какви са обществените нагласи и очаквания, свързани с действията на правителството.

На първия въпрос от ПФ са получили сравнително добра обосновка, но се е оказало, че на втория има пълно разминаване с реалността.

„Смисълът на всяко управление е подобряване на живота на хората. В случая опитът за прибързано гласуване предизвика преобладаващото отрицателно мнение сред хората“, коментира Симеонов и добави, че реално проектът за ратификация на договора на правителството е бил получен в парламента два дни преди насрочването на гласуването.

Отделно подозрения буди и фактът, че обсъждането на вземането на дълга съвпада с ненавременната акция за санирането с пари от държавния бюджет, както и със спирането на влакове, смята той.

„Внесеният законопроект създава впечатление за нещо нечисто, което трябва бъде пробутано в суматохата и към настоящия момент българските данъкоплатци не са убедени в намеренията на правителството“, настоя той.

Симеонов коментира, че възникват и въпросите защо заемът не беше включен в програмата за управление на правителството, защо липсват действия за наказания на виновните за КТБ, ощетили държавата, ще се търси ли отговорност на виновните предишни правителства за тежащите днес външни и вътрешни дългове, защо няма развитие на производството.

„На тези и други въпроси за първите три месеца на управление не можем да дадем отговор и ние на нашите избиратели“, обобщи Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 4 години

Добър ден всички, които четат публикацията ни онлайн, потвърждавам получаването наелектронна поща. Благодаря, че отговорихте на моята реклама. На първо място, нека се представяза вас съм UniCrediteФинансова компания По отношение на електронната поща,ние сме готови да предложим заеми на членове на обществото на 2% годишнобез чекове и черен списък с кредити. Издаваме кредит,което е в рамките на £ 5,000.00 до40 000 000,00 паунда от Италия. ние предоставяме безплатни заеми, защото азстрахуваха се от Бог и заемодателят не може да поема шансове само на заинтересовано лицеТ

69

okowa

преди 9 години

Здравейте,Това е да се информира широката общественост, че г-жа Grace Okowa, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес, по електронна поща на адрес: (embassyloanfirm***gmail)

68

jane.alison.71

преди 9 години

Здравейте имате нужда от заем? ние даваме заем от само 2% лихва. свържете се с нас днес по електронната поща, за да можем да ви дадем нашите правила и условия за заем наред: (saintsloancompany***gmail)

fallback