Борислав Борисов. Снимка: архив, Булфото
fallback

Изненадващ обрат в парламента. АБВ и ДПС обявиха, че са готови да подкрепят дълга, който управляващите предлагат да се изтеглят. Това стана след совалки с финансовия министър, по време на които той е обещал да "намали" заема с два милиарда.

Oще по темата
Депутатите на Георги Първанов се събраха на извънредно заседание на групата.

Шефът на групата на АБВ Борислав Борисов обясни, че министърът е отговорил и на двете им условия – да се намали размерът на заема и да стане ясно къде ще бъде насочен. „Министърът на финансите пое ангажимента размерът на дълга да се намали или да не се харчи“, каза Борисов.

Удовлетворени сме, че има заявка за правене на реформи и два милиарда по-малко, каза и Йордан Цонев от ДПС. Затова той декларира, че движението ще подкрепи дълга.

Един от аргументите за това е, че в дебата се е върнал в рамката, в която е трябвало да бъде от самото начало. Цонев предупреди и че движението ще следи дали се правят реформи и как се изразходва заемът.

Тегленето на новия заем може да подкрепят и БДЦ, стана ясно от думите на Светлин Танчев. Той се изказа положително за отстъпките на Горанов и поиска почивка, за да може групата му да вземе своето решение. Цачева обаче отказа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 9 години

цирка става все по долнопробен

66

Перник

преди 9 години

Бате Бойко ти си по здав от винкело.

65

Васо

преди 9 години

Ами то беше ясно, че при определени условия ше го подкрепят този дълг. ДПС-то загива, ако спрат социалните плащания към електората. Но все пак е добре, че далаверката за другите 2 млрд. увисна. не ни хързулна батката този път. Пени се пак с оставка, ами дай я бре. Това е то парламентарната демокрация. Днес тя победи. Ше си дойдем на думата ние, ама що винаги да сме последни.

fallback