Владислав Горанов Снимка: архив, БТА
fallback

Финансовият министър Владислав Горанов обеща да депутатите, че част от парите, които ще бъдат взети като заем с подписването на договора на правителството с четири банки, няма да се харчат.

Oще по темата
Това стана по време на дебата в парламента за ратификация на договора на кабинета с четири банки - Citigroup Global Markets Ltd., HSBC Plc., Societe Generale и Unicredit Bank AG., за взимането на заем в размер на 8 милиарда евро до 2017 година и след като той говори с депутатите от ДПС и БДЦ.

„Аз вярвам в реформаторския дух на това управление и поемам ангажимента, че поне 2 милиарда лв. от този разчет, който сме направили като сбор от падежите и планирания дефицит, няма да бъдат ползвани, и 2 милиарда е минимумът от това, което няма да се ползва от лимита по рамковата програма за взимането на дълг“, заяви Горанов.

Според него много от партиите, подкрепящи правителството, са имали информационна неяснота, която обаче вече е преодоляна.

„Числото, което се иска като лимит, е стряскащо, но ние сме преформатирали дебата от ежегодно планиране към дебат, близък до хоризонта, по който едно правителство може да носи отговорност до избори“, добави той.

По думите му никога не е упреквал правителства за това, че взимат дълг, а заради това, че не полагат усилия да се намали дефицитът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 9 години

Първанов е Българският Путин,по негово време бяха избити 149 ду6и показни разстрели.Хубаво го гледаите тои е по мръсен и от Доган.Братя Маргините са негови изпълнители.Всичко го знаят.

42

Анонимен

преди 9 години

да нама да харчим парите само ще се окрадят законо браво за българския народ никаде го няма това

41

анонимен

преди 9 години

2 милярда са замен 1--за дпс 1--за нфсб 2--за РБ 1 ЗА АБВ ЗА ШЕФА---2 , 1--ЗА АМЕРИКАНСКИЯ ЦЕНТЬР 4---ЗА ЕФ--16 1--ЗА САНИРАНЕ ----ПАРИ НЕМА ЩЕ ТРЕБЕ НОВ ЗАМ ПРЕЗ АПРИЛ---18 000 000 000

fallback