Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев се противопостави на избора на Янко Станев за председател на СДС-Варна. Шефът на РБ нарече връщането му начело на морската структура на сините преврат и провокация.

Както Dnes.bg писа, вчера стана ясно, че отчетно-изборно събрание на СДС във Варна е решило Янко Станев да бъде избран за председател на организацията. Станев е бивш член на СДС и бивш местен лидер на сините, но бе изключен от партията през 2005 година заради несъгласия с ръководството на Надежда Михайлова.

Още по темата
След това Станев стана член на ДПС, но през 2012 година бе изключен и от там, защото не се съобрази с партийното решение и подкрепи Кирил Йорданов за кмет на Варна.

„СДС е стара и опитна партия и би трябвало да има имунна система срещу подобни преврати“, коментира Кънев в профила си във „Фейсбук“ днес. Той обяви, че приема „това конспиративно "събрание" като провокация срещу РБ“.

„Очаквам със спокойствие решението на Националния изпълнителен съвет на СДС. От това дали ще бъде признат този "избор" или не зависи по-нататъшната ми реакция“, предупреждава още лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase