Бранимир Ботев. Снимка: архив, БТА
fallback

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов Бранимир Ботев беше освободен като заместник-министър на туризма. Длъжността ще бъде поета от Ирена Георгиева, съобщават от правителствената информационна служба.

Oще по темата
Ирена Георгиева е завършила Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има близо 25-годишен управленски опит в сферата на туризма, участвайки в ръководството на няколко туристически агенции.

Била е председател на Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенти, както и президент на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’Associations).

През ноември миналата година против назначаването на Ботев се обявиха туристически организации, според които на този пост по време на кабинета „Орешарски“ той не е показал търсените от бранша резултати.

Ботев беше определен през месец юли 2013 година за заместник-министър на икономиката и енергетиката с ресор „Туризъм" след консултации с бранша в кабинета на Пламен Орешарски. В служебното правителство той отново продължи да изпълнява функциите си, а впоследствие запази поста си и във втория кабинет на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

облак

преди 9 години

Навън вали сняг

4

Анонимен

преди 9 години

Добра новина в петък вечер.

3

политолог

преди 9 години

Всички супер калинки от БСП-ДПС вън от държавните служби . Това са несъстоятелни хора и нищо не става от тях .Справка за протокола , какво става от Станишев , Орешарски , Местан нищо но от сърце .

fallback