Снимка: архив, Булфото
fallback

Собствениците на жилища, които не ползват парно, да не плащат нищо на Топлофикация, предлагат депутатите от Патриотичния фронт, които внесоха промени в Закона за енергетиката.

Освен това патриотите предлагат те да бъдат освободени и от такса за общи части, която в момента се плаща от всички собственици на апартаменти в даден блок независимо от това дали са спрели парното си, или не.
 

Крайно време е да се прекрати този рекет на топлофикациите. Тези наши бедни сънародници си плащат като попове за услуга, която не са искали, коментира съпредседателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов.

Друго предложение на патриотите предвижда всеки да може сам да реши дали да прекрати договора си с ТЕЦ. В момента собственик на апартамент може да се откаже да ползва парно само с решение на две-трети от хората от етажната собственост.

Всеки сам трябва да има право да се откаже от услугите на топлофикация, мотивира се Симеонов.

Договорът с топлофикация да се счита за прекратен до 30 дни след подаването на заявлението от собственика на жилището, искат още депутатите.

Сега това става след спирането на топлоподаването, което може да стане и след няколко месеца.

В промените в закона е посочено още, че услугата на топлофикация няма вече да е в обхвата на тези с обществен интерес.

Патриотите обаче не отрекоха, че ако исканията им бъдат одобрени, може да се стигне до варианта ТЕЦ-овете да натоварят хората, които ползват парно с таксите, които сега събират от тези с изключено.

„На сила никой не може да ви накара да сте потребител на топлофикация, всеки си решава“, заяви другият съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

236

Jonna

преди 8 години

Имате ли нужда от бърз и лесен заем? Аз съм г-н Йона, главен изпълнителен директор на Йона финансите заем компания, аз съм да ти кажа, че това е фирма, която дава заеми теглят заеми при лихвен процент от 2% до хората / бизнес организации, които се нуждаят от пари. Искам да знаеш, че си заем сума ще бъде предоставена на вас. Ние предлагаме всички видове заеми до сериозни мислещи хора, които се нуждаят от финансова помощ. За да получите процедурите за заем, започнати, изпратете ни следните данни:

235

пак пешо

преди 9 години

ще го обясня и по друг начин, че май не стана ясно. ако реша да ползвам парно, добавката ми към сметките е 350 лева и ми е студено. ако реша да се топля с печката ми е топло, а добавката ми към сметките е 50 лева. приемам топлата вода и чистия ток (той се вижда лятото като не ползвам климатици и вентилатори за охлаждане) за консантни. не може да ме убеждавате, че парното било евтино.

234

пешо

преди 9 години

с денонощно пуснато парно в апартамента ми става 18-19 градуса, което за мен е студено. сметката отива на 400 лева месечно, лично за мен това е абдурдно. без парно, само с тръбите сградна инсталация и конвекторна печка, която пускам и спирам по свое усмотрение, защото е до мен и е преносима, температурата става 21-22 градуса, а сметката ток + парно 150 лева. е кажете ми как да защитавам топлофикация и да искам парно???

fallback