Ивайло Калфин Снимка: архив, Булфото

Социалният министър Ивайло Калфин отвърна на критиките на ДПС срещу идеите за спиране на детските за родителите на малолетните майки.

Още по темата
Във вторник партията на Лютви Местан обвини вицепремиера в дискриминация и противоконституционност заради намеренията за подобни промени в закона за семейното подпомагане.

„С какво по-различно право би било едно дете на 17-годишна майка от на някоя друга?“, попита и днес депутатът от ДПС Илия Илиев Ивайло Калфин по време на парламентарния блиц контрол.

Социалният министър обвини ДПС, че се „превъзбужда“ за неща, които не съществуват. Той призова Илиев и колегите му да изчакат представянето на промените в понеделник и тогава да повдигат дебата.

„Нека да помислим заедно – няма да защитите това децата да не ходят на училище, а да раждат деца толкова рано“, посочи Калфин. Той призова да се защитават съществуващите етични норми.

Илиев, който е и лидер на ромската партия „Дром“, отвърна, че е ясно, че промените ще засегнат най-вече ромската общност. „Би трябвало да знаете, че в ромската общност ранното обвързване е традиция“, каза депутатът и допълни, че Европейският съюз няма проблем с това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase