Снимка: Булфото
fallback

Мнозинството в парламента отказа дебат за разполагането на натовски бази у нас и за преосмисляне на подкрепата на санкциите срещу Русия.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска изслушване на премиера Бойко Борисов, военния и външния министър, на което да бъде дадена повече информация за посещенията на американския държавен секретар Джон Кери и шефа на НАТО Йенс Столтенберг в края на миналата седмица.

Oще по темата
Депутатите от мнозинството отказаха да вкарат в дневния ред и искането на Кристиан Вигенин от БСП българският парламент да излезе с декларация, в която предлага на Европейския парламент да преразгледа санкциите срещу Русия.

"Посещенията на Кери и Столтенберг бяха пълни с дезинофрмация и непрозрачност. Предизвикани са от желанието България да бъде въвлечена във военни действия“, обяви Волен Сидеров.

Той съобщи, че до централата на "Атака" пристигали тревожни факти, че в различни части на страната тече мобилизация – изпращат се повиквателни. „Това още веднъж потвърждава, че на тази среща е поставено искането за мобилизиране на български военнослужещи“, каза Сидеров.

"Броени дни след посещението на шефа на НАТО България се съгласи да даде военна база на нос Шабла, на 400 км от Крим“, припомни още Сидеров. Според него към Крим ще бъдат насочени ракети от базата в Шабла.

"Мислите ли че, Крим няма да отвърне. Ще отвърне и още с по-голяма сила. Русия ще отговори на заплахата с контрамерки, тоест ние ще бъдем обект на евентуално военно нападение“, каза още националистът.

Той обяви, че "Атака" започва кампания в засегнатите райони срещу разполагането на натовската база. "Сигурен съм, че българите не искат натовска база. Трябва да покажем, че не искаме да бъдем площадка на опасните игри на САЩ", обясни Сидеров.

Според Вигенин пък България трябва да даде тон за друг подход към Русия и Украйна. „Този разговор трябва да бъде проведен първо тук, в него не трябва да се замеряме с про и анти европейци, да бъдем най-напред българи“, каза бившият външен министър.

Според Вигенин България трябва да престане да върви в коловозите на една политика, която все по-рядко дава резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

145

Анонимен

преди 9 години

ima li voina jivi shte vi dera ot depytat nadoly zaedno s familiata .

144

ОТ ЮАР

преди 9 години

Мнозинството от българския народ сме с Европа и Америка. Над два милиона емигрираха главно в тази посока. Никой не ще към Русия. Русия нанесе най-големите щети на България, като създаде фалшивата македонска нация, а Зап Покрайнини отидоха в Сърбия. СССР окупира България и наложи болшевишки режим насила-на избори руските *** нямаше да имат дори 10%. Затова, не една, а пет натовски бази да направят - малко ще е! Нека има повече НАТО в Черно море, да се блокират руснаците да не минават Босфора!

143

Дядо Мраз

преди 9 години

"Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска изслушване на премиера Бойко Борисов, военния и външния министър, на което да бъде дадена повече информация за посещенията на американския държавен секретар Джон Кери и шефа на НАТО Йенс Столтенберг в края на миналата седмица."Русия е мой приятел. Не искам някой да си извършва военните действия от МОЯТА ТЕРИТОРИЯ ! ЕЕЕЕЕХООООО, ЧУВАМЕ ЛИ СЕ ????????

fallback