Снимка: Архив БТА

„Атака“ внесе проекторешение в парламента, с което иска да се забрани разполагането на военни обекти на НАТО в България.

Още по темата
Причина за това стана заявката на шефа на НАТО Йенс Столтенберг, който по време на посещението си в края на миналата седмица обяви, че Алиансът ще разположи командни центрове и многонационален щаб у нас заради кризата с Украйна.

„Настояваме парламентът бързо да приеме това решение и така правителството ще може да откаже разполагането на бази у нас“, обяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Според него, ако в България има база на НАТО, това ще означава, че ще има и ядрено оръжие, което ще бъде насочено към Крим.

Относно мониторинговия доклад на ЕК Сидеров коментира, че това е обикновен документ, който не казва нищо.

„Докладите на ЕК са безинтересни и не знам защо създават шум тук, те не показват нищо, не казват нищо, а са само документи“, заяви той.

Лидерът на националистите призна, че не възлага големи надежди на управляващите, и ги обвини, че на практика нямат управленска програма, макар че правителството я одобри миналата седмица.

„Това е сбор от пожелания, управляващите нямат визия за развитието на България“, настоя той.

Сидеров смята, че е странно, че в програмата е записан и „Южен поток“, след като проектът е провален по вина на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase