Снимка: ГЕРБ

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов покани премиера на Испания Мариано Рахой да посети България.  Това е лична покана от името на българския министър-председател Бойко Борисов, стана ясно от съобщение на ГЕРБ до медиите.

Испанският премиер е изпратил поздрави за Борисов по повод формирането на второто му правителството и работата му по размразяването на еврофондовете и стабилизирането на България.

Още по темата
Цветанов също поздравил Рахой за успешните реформи, които е реализирал през последните няколко години. Според шефа на депутатите от ГЕРБ усилията, които правителството на Рахой е положило за създаването на над половин милион нови работни места, са впечатляващи. Цветанов припомни и че много българи са намерили професионална реализация в Испания.

Цветанов е в Испания за конгреса на Испанската народна партия. В рамките на форума той се срещна и с бившия си колега – министърът на вътрешните работи на Испания Хорхе Фернандес Диас. Двамата обсъдиха новите предизвикателства пред сигурността на Европа и страните-членки след терористичните действия в Париж.

Министър Диас заяви, че Испания ще продължи да помага на България и двете страни ще обединят усилията си при реализирането на съвместни действия в борбата срещу тероризма и организираната престъпност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase