Снимка: архив Булфото

След вот на недоверие кабинетът може да получи по-голяма парламентарна подкрепа от тази, която взе при избирането си. Това прогнозира съпредседателят на групата на Реформаторите Найден Зеленогорски.

РБ застана твърдо зад здравния министър Петър Москов, чиято оставка беше поискана от ДПС във вторник. Тогава партията на Местан обяви и че ако Борисов не извади Москов от кабинета, тя ще инициира вот на недоверие.

Още по темата
„Не ни притеснява вот на недоверие. Ще направя една прогноза – може да се окаже, че ако има такъв вот, правителството ще получи по-висока подкрепа, отколкото получи, когато беше избрано“, коментира Зеленогорски.

Той нарече Петър Москов един от най-успешните министри в кабинета и обвини ДПС, че с искането за оставката му се опитва да запази статуквото.

„Това е начин да се запази статуквото и да се предотврати реализирането на промени, които ще извадят криминалните икономически интереси от здравеопазването и ще превърнат пациента в център на здравната ни система“, каза още Зеленогорски.

Той беше категоричен, че никой в управляващата коалиция няма да пристъпи цивилизационни ценности и да наруши конституционни права на български граждани.

"Партиите в РБ сме наследници на политическите сили, които най-категорично отстояваха правата на българските турци в България“, припомни Зеленогорски и обясни, че е бил на митинга пред парламента за връщане на имената на българските турци.

Реформаторите излязоха и с декларация в подкрепа на кабинета за промяна в концесията за „Ски-зона Банско“. Те настояха да се публикуват резултатите от всички извършени досега проверки.

Да се сезира прокуратурата и да се разтрогне договора, поискаха още от РБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase