Мая Манолова. Снимка: архив, БулФото
fallback

БСП обяви, че обмисля конституционна жалба срещу новия закон за Сметната палата. Обсъждането му започна на второ четене днес в парламента.

Oще по темата
Депутатите приеха няколко спорни текстове, които БСП атакува – неправителствени организации ще могат да предлагат свои членове в одитния орган и ограничените случаи, при които може да се иска прекратяване на мандата на председателя му.

„Това са текстове, които противоречат на българската Конституция“, обяви Мая Манолова след заседанието.

Тя обясни, че с въвеждането на възможността две неправителствени организации да предлагат членове на Палатата, се отнема възможността на Народното събрание да прави това. Манолова нарече този текст „лобистки“ и „нагъл“.

„Обмисляме конституционна жалба, за да не позволим тази гавра с висшия одитен орган в България да бъде извършена и Сметната палата да бъде превърната за пореден път в обслужващ персонал на ГЕРБ“, каза соцдепутатката.

Колегата й Румен Гечев обвини управляващите в грубо показване на мандатността. Той попита каква е причината да се промени съставът на Палатата от деветчленен на петчленен.

Според него единствената причина е да бъде сменен председателят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

nedkodd

преди 9 години

мая ако ми върнеш самобръсначката няма да те издам за заемите и кражбите.............

14

бай митко

преди 9 години

До АнонименТой и Сергей и Моника бяха стилни и устати, но я съсипаха баба БКП. Мая ще я досъсипе. Устата е и не е проста ,но е простачка, има разлика :)))

13

АЗ

преди 9 години

ТРЯБВА ДА Я ВЪРЖАТ С ВЕРИГА НА ТУРСКАТА ГРАНИЦА ЗА ДА ПОЛЗВА УСТАТА СИ ВЪРХУ ПАТКИТЕ НА ТАРАМБУКИТЕ ДЕТО ВЛИЗАТ УЖ НЕЛЕГАЛНО В БГ..А И НЯКОЙ КОН ИЛИ ДРУГО ЧИФТОКОПИТНО АКО МИНЕ И НЕГО ДА ОПРАВИ...МИЛФЧЕТО..

fallback