Любен Дилов. Архив: Булфото

Въпреки проблемите в коалицията ББЦ в края на миналата година още в първите работни дни на парламента на тази говорителят й Любен Дилов обяви в Народното събрание, че трусове в парламентарната група на БДЦ няма.

Тя остава единна и нейните депутати продължат да изпълняват ангажименти си към избирателите, увери той.

Както Dnes.bg писа, повечето от депутатите от партия ББЦ на Николай Бареков напуснаха политическата сила, но в същото време останаха депутати в БДЦ.

Още по темата
„В БДЦ нищо не се е случило и във вторник ние подновихме споразумението си между партиите в коалицията, като целта беше да заявим, че ПГ на БДЦ се ползва с пълната подкрепа на политическите сили в нея, като нашите хоризонти са към местните и президентските избори“, заяви и Румен Йончев, лидер на ЗНС, част от обединението.

Според него управленските конфигурации в 43-тото Народно събрание в голяма степен са изчерпани и целта на БДЦ е да даде ясна заявка за участие в политическия живот за в бъдеще.

Относно участието на ББЦ в коалицията Йончев коментира, че партията има проблеми и трябва да си ги реши.

Въпреки това Дилов посочи, че отношенията им с Николай Бареков ще са „прекрасни“.

На 22 февруари БДЦ ще проведе общ форум, на който ще се обявят  програмните намерения и как точно ще се явят на предстоящите местни и президентски избори, обяви депутатът Петър Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase