Радан Кънев. Снимка: БТА
fallback

Следващите избори са много скоро, тези след тях – също. Това предупреди съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев в началото на новата сесия на парламента. Той обаче призова колегите си да не мислят за следващите избори, а за следващите поколения.

"Ако мислим само за местните избори, а след тях – за президентските, рискуваме парламентарните да ги изпреварят“, каза още Кънев. Той обяви започващият днес парламентарен сезон за най-важния от много години насам.

Oще по темата

Кънев обяви приоритетите за новия сезон и призова да се положат усилия България да се върне на реформаторските релси. Десният политик съобщи, че скоро ще бъде публикувана управленската програма на кабинета.

„Ще търпим критика, че в програмата ни липсват достатъчно срокове. Но това не е лошо – защото сроковете за повечето реформи бяха вчера. Каквото не започнем днес, няма да започнем и до края на управлението си“, каза още лидерът на ДСБ.

Радан Кънев поиска веднага да се приеме стратегия за реформа на правосъдието и да се приеме закон за съдебната власт. Той призова за цялостни структурни промени и в обвинението и сигурността, съчетани с персонални промени на най-високите управленски нива на системите. "Липсата на персонални промени в ръководството на БНБ е показателна - блокирани са дейностите за събиране на кредитите на КТБ", каза лидерът на ДСБ.

Според Реформаторите не трябва да се отлагат и реформите в здравеопазването, енергетиката и образованието. По спорната тема за пенсионната реформа Кънев обяви, че днешният модел е въвлечен да въвлече НОИ и държавния бюджет в дефицит.

Според Кънев постигането на целите минава през политическо смирение, но и градивен спор. Той призова колегите си да мислят като държавници и да докажат, че мислят за бъдещето на страната си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 9 години

Кои поколения бе, Раданчо - вашите ли?!

18

Мария

преди 9 години

Да вие все избори ще правите а народа ще плаща.Все не ви стигат парите.СТИГА с тези заплати от 350лв.

17

Анонимен

преди 9 години

До АнонименГиньо Ганев. Например.

fallback