Снимка: БТА
fallback

Българският патриарх Неофит гостува на премиера Бойко Борисов и министрите в Министерския съвет, след като вчера прие министър-председателя в Софийската света митрополия.

Oще по темата
Патриарх Неофит благослови правителството и българския народ преди редовното заседание на кабинета.

"Да се помолим за успех през новата година и благословени усилия за благото на нашето Отечество, на Светата ни църква и на прекрасния ни народ. Благослови добрите намерения на тези твои раби и им помогни в предстоящата им работа. Дай им мъдрост, сръчност и умение, та лесно и успешно да вършат своята работа и да й дават добър край”, помоли се патриархът.

Премиерът благодари на Негово светейшество и допълни: "Без "Началника" нищо не можем да направим".

Борисов заяви пред министрите, че разговорът вчера в митрополията е бил сърдечен и откровен с "много добри резултати“.

Патриархът пък от своя страна отправи благодарности за свършеното за църквата. „В началото на новата година това и за нас беше насърчение, а и вярвам, както го изрази господин министър-председателят, духовна радост и подкрепа, особено след като толкова храмове са били реставрирани с негово участие”, каза Неофит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

...

преди 9 години

ne komentiram politi4eski deistviq

8

Атанас Шалапатов

преди 9 години

Патриарха трябва да обясни на Премиера основните принципи на християнството защото така го съблазнява в смисъл като не му казва истината

7

Атеист

преди 9 години

Докато попове се преяждат и карат луксозни возила ,умират деца с липса на пари за лечение и от глад.Макар че църквата разполага с 5 милиарда по сметка и има множество имоти ."толкова храмове са били реставрирани с негово участие "-Реставрирани не с парите на Бойко , а с парите от бюджета.....докато тези пари могат да идат за БДЖ или ,за болници или за децата.Нали църквата е отделно от държавата.Против съм да се наливат държавни пари .

fallback