Снимка: БТА
fallback

Патриотите и ДПС влязоха в първи сблъсък още в първите минути на старта на новия политически сезон. Лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов обвини партията на Лютви Местан, че заиграва с исляма и че се е прегърнала с Ердоган и Давутоглу.

Лидерът на ДПС пък попита в отговор Каракачанов дали тази година ще крачи в Луков марш.

Oще по темата
Размяната на реплики тръгна от изказването на Каракачанов за начало на новата сесия. В края му той нападна ДПС, че упражнява реториката си срещу Патриотите от парламентарната трибуна. По-рано Лютви Местан отново поиска ПФ да излезе от кабинета.

Шефът на воеводите припомни, че преди дни лидерът на ДПС обяви движението за партия на малцинствата, а тази година приключва десетилетието на ромското включване.

"Интегрираха ли се циганите в обществото и решиха ли се проблемите им? Не казвайте „не“, ДПС реши този проблем – интегрира ги чрез купуването на гласове", каза Каракачанов.

Той обяви съпартийците на Местан за най-големите националпопулисти.

"Това е партия, която разделя обществото, прегърна се с Ердоган и Давутоглу. И заиграва опасно с ислямската религия“, каза още шефът на Патриотите. Той нараче ДПС и партия, която държи във феодализъм стотици свои избиратели.

Лютви Местан не остана длъжен и поиска думата за отговор. Той съобщи, че ДПС е в парламента благодарение на нарастващата подкрепа към движението. Той обвини Каракачанов, че сменя партиите си само и само да получи депутатско място.

"Ще крачите ли на Луков марш и тази година в центъра на София“, попита Местан лидера на ВМРО. Каракачанов пък отвърна, че крачи само на български маршове и призова лидера на ДПС да се ограмоти с четене на исторически книги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 9 години

А защо да няма Луков марш. Това е голям бг генерал. Прочетете за подвига му, когато войниците изоставят позициите си. Сам с няколко овчаря спира сърбите.

40

Анонимен

преди 9 години

само не разбрах местан какво го притеснява луков марш? първо, генерал луков наистина е симпатизирал на германците, но пък е спасил държавата ни, второ - турция и двете войни е била съюзник на германия, и трето - сигурно 1/10 от турците живеят в германия и днес. да не говорим, че дотук тези от ПФ дори не коментират бг турците, една дума не са казали за тях, а критикуват 'интеграцията' на ***, т.е. че се крадат едни пари, а резултати - нула. та, какво се вълнува местан, освен ако не е ром?

39

rasate

преди 9 години

Колко повече избори-толкова по малко пари за купуване на гласове.

fallback