Михаил Миков. Снимка, архив Булфото
fallback

БСП изпраща трудна година. Това беше годината, в която левицата имаше най-лошите си изборни резултати от началото на прехода. Това заявява лидерът на партията Михаил Миков в послание към членовете и симпатизантите на Българската социалистическа партия дни преди новогодишната нощ, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Много са причините за това, но е ясно, че те не са само външни. Причина за слабите ни резултати е и организационното състояние на партията, и слабата координация между отделни структури, недостатъчно последователната ни политика по някои въпроси, но и липсата на самочувствие и воля за победа у мнозина наши членове, отбелязва той.

Въпреки това, той не пропуска да припомни коалиционните партньорства и „крайно деструктивното и антидържавническо поведение на Президента, на ГЕРБ и на Реформаторския блок”.

Председателят на БСП изразява надежда и увереност, че социалистите ще посрещнат следващата Коледа с повече успехи и ги призовава да не губят вяра в борбата си за повече справедливост и солидарност.

Зависи само от нас да решим правилно вътрешните си проблеми, за да можем да се справим достатъчно ефективно с външните, както много пъти досега сме го правили. Днес съм убеден, че партията ни е на прав път и резултатите от това ще се реализират скоро, заявява Миков. Това беше годината, в която дискусията за някои вътрешно-партийни проблеми започна да се изнася извън форумите на партията по начин, при който правото на лично мнение и желанието за изява се превърнаха в самоцел, без да се държи сметка за интереса на партията.

Сигурен съм, че силата на партията да се справи със собствените си проблеми е по-голяма от индивидуалната гласовитост на този или онзи, посочва председателят на БСП. За няколкото месеца живот на 43-тото Народно събрание парламентарната група последователно отстояваше ангажиментите към всички, които ни дадоха доверието си, е равносметката на Михаил Миков.

Това беше година, в която хора, биографично свързани с нашата партия, дадоха живот на нов политически субект - АБВ, отбелязва още Миков. Този субект претендираше да е ляв и да е алтернатива на БСП. Съвсем очаквано обаче се оказа, че основна цел на АБВ е консумацията на власт на всяка цена, без оглед на ценности и идеология, коментира той. С поведението си АБВ може и да е навредила на БСП, но в крайна сметка това поведение ще затвърждава позицията ни като истинската лява партия у нас, смята Миков.

Да, 2014 г. беше трудна за БСП. Имали сме и други трудни моменти в близо 124-годишната ни история, заявява председателят на БСП. Затова знам, че ние пак ще имаме силата да извлечем поуки и да превърнем събитията от тази година във фактори, които мотивират членовете ни и ни дават силата да намерим и реализираме правилните решения, посочва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Ним

преди 9 години

Другарю Миков,подай си оставката!Тази работа не е за теб! Председател си на една велика социална партия,защитник и водач на трудовите хора,а мрънкаш като стара баба!Партия на обикновените работници,селяни,учители,лекари,инженери...-солта на земята,създателите на благата!Другари ,гордейте се с това!Вие сте истинските творци на живота,а не онези грабители и разбойници,нарекли себе си "бизнесмени"!Ваше е бъдещето,защото вие сте създателите!Работите няма да вървят все така,както си мислят някои!

34

кали

преди 9 години

Човек трябва първо да повярва в себе си !!! Да не губи вяра и да бъде преди всичко добър !!! Весели празници !!!

33

Анонимен

преди 9 години

DR. MIKOV POGELAVAM TI MNOGO ZDRAVE I MNOGO RABOTA PO UKREPVANETO NA BCP.

fallback