Мая Манолова. Снимка: БулФото, архив
fallback

Парламентът отмени принципа „който ползва – плаща“ при прилагането на специални разузнавателни средства. Депутатите приеха на първо и второ четене промени в Закона за СРС, внесени от мнозинството.

С тях отпада така наречената финансова обвързаност за ползването на бръмбарите. Тя беше въведена от мнозинството на БСП и ДПС в миналия мандат на парламента. Тогава беше решено всяко ведомство да плаща средствата, нужни за СРС, на Държавната агенция "Технически операции" (ДАТО).

С отпадането на принципа „който ползва – плаща“ се връща старата разпоредба, според която отново ДАТО ще плаща за използването на бръмбарите.

Срещу изменението се изказа единствено Мая Манолова. Тя призова колегите си да оставят принципа на финансова обвързаност в закона. Депутатката заподозря, че самата тя може да е подслушвана и обясни, че има микрофония в телефона й, когато разговаря.

След процедурни спорове дали може да се приеме на първо и второ четене поправката, парламентът все пак я гласува и реши тя да влезе в сила от 1 януари 2015 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Бре!

преди 9 години

Мая Общественичката пак взе думата . . . При съвременните методи на подслушване няма микрофония. Туй е някой дилетант дето иска да и направи компрометиращи снимки.

19

Анонимен

преди 9 години

Жива ли си Майче?

18

подслушват Мая...

преди 9 години

..как прави тръццццццц......

fallback