Снимка: архив Булфото

Депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев, напуснал шефското място в комисията по култура след протести на творци и интелектуалци, все пак ще оглави парламентарен орган. Това е подкомисията по усвояване на средствата по еврофондовете, пише „Сега”.

Още по темата
Кандидатурата му бе предложена от неговия съпартиец Петър Петров и подкрепена от други 9 народни представители, сред които и самият Бинев. Депутатите от БСП бойкотираха заседанието на комисията-майка като не присъстваха, а реформаторите се въздържаха.

В подкомисията влиза по един представител от всяка група. За членове бяха избрани Владимир Тошев (ГЕРБ), Айхан Етем (ДПС), Антони Тренчев (РБ), Миглена Александрова ("Атака") и Иван Иванов (АБВ), като БСП не излъчи представител.

Слави Бинев се отказа да ръководи комисията по култура и медии в парламента след почти двуседмичен престой в нея. През това време той направи опит да намери общ език с протестиращата гилдия на творците, но това така и не стана. При напускането си на шефския пост Бинев обяви, че е омерзен.

След неговото оттегляне начело на културата и медиите в парламента застана съпартийката му Поли Карастоянова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase