Лидерът на НПСД Корман Исмаилов, чийто кадър е Пенев, Снимка: БТА

Новият областен управител на София Веселин Пенев обяви, че няма да подаде оставка. „Категорично не става въпрос за оттегляне”, обяви той преди началото на 13-то Национално събрание на ДСБ в зала 3 на НДК, на което е гост, предаде БТА.

Още по темата
Пенев е от партията на Корман Исмаилов НПСД, която е част от Реформаторския блок. В сряда той бе назначен за губернатор на София-град, което предизвика вълна от недоволство в средите на Патриотичния фронт.

Лидерите на формацията Валери Симеонов и Красимир Каракачанов обявиха, че са несъгласни с това и вече нямат друг ход, освен да напуснат властта. По-рано те протестираха срещу друго назначение, дошло от редиците на НПСД – това на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

Днес Пенев обясни, че има необходимата професионална подготовка за поста. Той допълни, че е назначен от премиера, но не би отказал среща с лидера на НФСБ Валери Симеонов или с когото и да е друг.

Съветвам колегите си да насочат усилията си към далеч по-градивни неща, а не да ги свеждат до личностни  взаимоотношения и обвинения, които нямат никаква принципна  основа, призова областният управител на София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase