Снимка: Dnes.bg
fallback

БСП остро разкритикува управлението на ГЕРБ, като този път причина стана подготвеният проектобюджет за следващата година.

„Този бюджет не е просто постна пица, а дупка в кутията на пицата“, обяви от името на левицата депутатът Георги Гьоков.

Oще по темата
Според БСП е тревожно намерението на ГЕРБ да замрази социалните плащания.

„По всички социални и здравни показатели сме на последно място в ЕС, имаме най-ниските заплати, най-лошото и най-скъпото здравеопазване. Народът ни е най-бедният, най-болният и най-нещастният в Европа. За това вина имат всички правителства досега, но най-сериозен принос има първото правителство на Бойко Борисов“, коментира Гьоков.

Той смята, че хората са възмутени от антисоциалната политика на управляващите. Според него властта доказва, че ще води политика не за народа, а срещу него.

„Социалната политика е сложно занимание и не е по силите на ГЕРБ и партньорите й. Видяхме ви как управлявате и хората този път няма да ви търпят три години и половина, а ще ви изгонят от управлението“, разкритикува социалистът.

Според него ГЕРБ неглижира социалната сфера и бюджетът за следващата година е на тотално замразяване и на бедността.

От БСП настояват минималната работна заплата от догодина да стане на 400 лева, добавките за деца да скочат с 10%, да има пенсионна реформа, регулярни коледни и великденски добавки за всички пенсионери, прогресивен данък и реиндустриализация на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 9 години

ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ ДИВАТА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЕЙСТВИТРЕЛНОСТ В БЪЛГАРИЯ НИ НАТРЕСЕ ТАКИВА ЗАПАДНИ "ЦЕННОСТИ" КАТО: УБИИСТВА, КРАЖБИ, БОЛЕСТИ БЕЗ СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ,БЕЗРАБОТИЦА, БЕДНОТИЯ, СТРАХ И ПРЕЗ ДЕНЯ, СТРАХ И ПРЕЗ НОЩТА, САМОУБИЙСРВА, СКЪПО ОБРАЗОВАНИЕ, НАРКОТИЦИ, ПРОСТИТУЦИЯ, ГЕЙПАРАДИ, И КАКВОТО ЩЕТЕ ДРУГО, ДЕЦАТА НИ СТАВАТ НАРКОМАНИ, ПИЯНИЦИ, БАНДИТИ, ПРЕСТЪПНИЦИ НА УЛИЦАТА И В УЧИЛИЩЕ, И Т.Н. И Т.Н. НАРОДА НИ ЗАГИВА,ИЗЧЕЗВА, УМИРА ДЪРЖАВАТА НИ,МИЛИОНЕРИТЕ НАБЪБВАТ, А НАРОДА БЕДНЕЕ

15

ВЕЩИЦАТА

преди 9 години

КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ. КАТО ИЗЛЯЗАТ ОТ ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА СЕ ПОТУПВАТ ПО РАМЕНЕТЕ И ОТИВАТ ЗАЕДНО ДА ИЗПИЯТ ПО ЕДНО. НА НИКОГО ОТ ТЯХ НЕ ВЯРВАЙТЕ. ВСИЧКИ СА ЗАЕДНО. ТОВА Е ДЕМАГОГИЯ ЗА ПРЕД НАРОДА!!!!!

14

Румен до 15 българин

преди 9 години

Ми точно заради такива *** като теб с клюмнали носове сме на това положение и кво като е било така, стига сме гледали назад , няма да се върне . Да били сме 25-30 години по млади и това е .

fallback