Красимир Каракачанов. Снимка: Булфото
fallback

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов категорично отрече обвинението на „Атака“, че е подкрепил идеята за създаването на ислямски център в София по време на изслушването в парламента на шефа на ДАНС Владимир Писанчев за спецакцията срещу радикален ислям в понеделник.

Той дори припомни, че проектът за такъв център е бил спрян именно по настояване на бившия общински съветник от ВМРО и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки.

Oще по темата
Въпреки това Каракачанов призна, че напълно споделя виждането, че е редно българските мюфтии и имами да се обучават в България, а не в чужбина.

"Логиката е много лесна, вместо да усвояват нетрадиционен за България ислям и да го прилагат после тук, нормално е кадрите, които стават мюфтии и имами, да завършват учебно заведение в България, което е под контрола и издръжката на Министерството на образованието, а не да се позволява да ходят в чужди страни, където пълнят главите на децата с глупости“, мотивира се той.

Според него в момента българи се обучават по десет години в чужди частни университети, където се преподава радикален ислям и се връщат "с промити мозъци“.

Каракачанов се изказа положително за изслушването на Писанчев и заяви, че винаги е добре да се изслушват спецслужбите, но отказа да съобщи подробности за случилото се в пленарната зала по време на закритото заседание.
 
Лидерът на ВМРО смята, че от години у нас се наблюдават прояви на радикален ислям и проблемът не трябва да бъде подценяван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Ne dirajte Nase!

преди 9 години

Дошли османците от анадола и решили че са командири на батальона... Оп сгреши и се разпаднали... Имали османска империя Няма!!! турците да си седят в кочинката.. И да не се Е...т с Българите... Щото Има опасност с етническия мир.. Сами си го казват!

52

демократ

преди 9 години

Руските шпиони не спират да саботират българските интереси свързани с НАТО и ЕС.Редно е да се третират като терористи и да не им се дава право да пътуват в ЕС и САЩ. Трябва службите да направят и обиски за пропагандна литература за пропаганда срещу демократичните устои на държавата.

51

ВЪЗМУТЕН

преди 9 години

До Абе , "възмутенТо си личи чий деди са предали вярата си! :))) Сигурен съм, че главата ти е сплесната отзад и си ***! Аз съм Православен Българин и живея на земята напоена с кръвта на дедите ми!А ти... ти си безроден, безпаметен и безпътен ***!

fallback