Снимка: Булфото
fallback

Някои от партиите в парламента влязоха в поредна схватка – този път за разпределение на шефските места в постоянните комисии. Въпреки че повечето имена вече са утвърдени, разговорите се водят до последно. Ръководствата на комисиите трябва да бъдат гласувани в пленарна зала утре.

Шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов и заместникът му Красимир Велчев проведоха паралелни срещи с лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, както и с председателя на групата на Български демократичен център Светлин Танчев.

Oще по темата
Патриотите не бяха словоохотливи след разговорите с ГЕРБ. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обясни, че с колегата му Симеонов са поставили искането си за председателски места в три комисии. „Това са комисията за ДКЕВР и тази за контрол на еврофондовете“, каза Каракачанов. Той не съобщи третата, защото не си я спомнял.

Комисията за контрол на еврофондовете обаче е желана и от депутатите на Николай Бареков. За неин председател те бяха номинирали Светлин Танчев.

От групата на БДЦ отказват официални коментари. Неофициално обаче признаха за проблема и обясниха, че ГЕРБ са готови да ги оставят без шефско място в комисия, но да им дадат още едно зам.-председателско.

Депутатите на Бареков не крият недоволството си. „Комисията за контрол на еврофондовете трябва да е в опозицията“, категорични са те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 9 години

В крайна сметка в НС няма само ГЕРБ. А и макар да имат най-много депутати, нямат мнозинство, така че не виждам защо се държат като шефове. редно е да напавят баланс, защото зависят и от други партии, ако искат да управляват

10

ВЕЩИЦАТА

преди 9 години

Е СЕГА БЪЛГАРИНА ВИДЯ КАКВИ СА ИСТИНСКИТЕ ЛИЦА НА СВОИТЕ ИЗБРАННИЦИ. ДАНО НЕ ОЧАКВА ДА МИСЛЯТ ЗА НЕГО. ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАПРАЗНО. ТОЗИ СЦЕНАРИЙ СЕ ПОВТАРЯ 25 ГОДИНИ, НО БЪЛГАРИНА НЕ СЕ ОСЪЗНА. ЗА ТЯХ ВСИЧКО А ЗА ВАС НИЩО!!!!!

9

Коста

преди 9 години

Томислав Дончев няма да се откаже лесно от комисията за еврофондовете.

fallback