Снимка: Булфото
fallback

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се отказа от депутатския си имунитет. Той направи това последен от всички народни избраници, на които главният прокурор Сотир Цацаров поиска падане на депутатската защита заради започнали съдебни процедури.

Обвинител №1 внесе искането си за отнемане на имунитетите на Цветан Цветанов, Георги Свиленски, Димитър Димитров, Илия Илиев и Волен Сидеров на 12 ноември. Тогава той поиска отнемане на депутатската защита и на Сергей Станишев в Европейския парламент.

Oще по темата

Два дни по-късно Цветанов, Свиленски, Димитров и Илиев сами се отказаха от имунитетите си.

Цацаров поиска имунитета на Волен Сидеров заради обвинението срещу него в хулигански действия. То беше образувано, след като в началото на годината френски аташе обвини лидера на "Атака" в обидни реплики, а полицай от аерогарата във Варна – че го е ударил.

Както Dnes.bg писа, имунитетът на Цветан Цветанов бе поискан заради трите наказателни производства срещу него за престъпления по служба в качеството му на вътрешен министър.

Срещу Сергей Станишев се води дело за загуба на документи, съдържащи класифицирана информация. Депутатът Георги Свиленски от БСП е обвиняем за умишлено причинени значителни стопански щети.

Имунитетът на Илия Илиев от ДПС е поискан за водено срещу него досъдебно производство за данъчни престъпления, а Димитър Димитров от БСП е обвиняем за противозаконно повреждане на ипотекирано имущество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 9 години

Само обърнете внимание закакво трябва да съдат Волен и дали си заслужава да говорим за това и как е навредил на нас със скандалите си. А всички останали за Държавна измяна, Геноцид, Измами в особено големи размерио, и много др. Ако вие сте на Волен на мястото и виждате какво правят в парламента и какви измамници са всички ще ви издържат ли нервите всеки ден. Толкова ми е болно за БГ че ако нямам семейство със сигърност такива като Б.Б., Костови и близките му, Първановци и Руменовци да съм ги ...

19

Анонимен

преди 9 години

DOLU RAZETE OT VOLEN SDEROV-EDINSTVENIAT DEMOKRAT V NARODNOTO SABRANIE.

18

Аве...

преди 9 години

Дай малко пица е Вольо!

fallback