Румяна Бъчварова. Снимка: Булфото
fallback

ГЕРБ няма да има нужда от подкрепата на ДПС, ако Патриотичният фронт оттеглят подкрепата си за правителството. Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова пред bTV. Дори и без 19-те гласа на ПФ „ние бихме имали 118, а започнахме първия ни мандат със 117“, посочи Бъчварова.

Тя припомни, че самата формула на правителството и политическото съотношение на силите при този парламент е по-различно. Ние заявихме, че ще работим с „гъвкави мнозинства“, каза Бъчварова.

„Очакваме по определени теми да ни подкрепи, ако реши, ДПС, ако решат, могат да ни подкрепят и от БСП. Време е да преминем от този модел, при който всичко се отричаше, просто защото се представяше от политическия опонент“, заяви вицепремиерът.

Oще по темата

Според Бъчварова, ако тази форма не сработи добре, ако се провали или работи относително кратко, означава, че тя не е най-подходящата. „И тогава, ако се стигне до нови избори, отидем на нови избори, което може би ще е неизбежно при такова едно развитие, избирателите трябва да преценят за кого гласуват и как искат да бъде формирано управлението им“, посочи Бъчварова.

Тя е категорична, че заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов трябва да запази поста си. "Това е позицията на премиера и мисля, че това е правилната позиция", обясни вицепремиерът. „Ние нямаме колебание в кандидатурата на Орхан Исмаилов,” каза Бъчварова. Тя посочи, че Орхан Исмаилов  е бил назначаван по време на предишния мандат на ГЕРБ на много отговорни постове.

Бъчварова припомни, че на първия етап от разговорите с Патриотичния фронт  от там са казали, че нямат нищо против партията на Корман Исмаилов – Национална партия „Свобода и достойнство”, която е част от Реформаторския блок. Това дало основание за продължаване на преговорите. „Това ни притеснява, защото означава, че на някакъв етап може би не сме се чували достатъчно добре”,обясни тя.

„И в ГЕРБ има хора, които не са доволни от тази ситуация, има хора, които още не са свикнали да се съгласува всичко с останалите партньори. Но лека-полека свикваме”, каза още Бъчварова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 9 години

И НА ДПС ЩЕ ЦУНИТЕ АСПУХА САМО ДА СТЕ ВЪВ ВЛАСТА

39

Анонимен

преди 9 години

Лъжлива кранто! Още в началото ПФ ОТКАЗАХА всякакви министерства и агенции, и подкрепиха ГЕРБ срещу условието ДПС да се изкара от властта. Исмаилов е 10 години шеф на агенции, назначаван само от ДПС! Касим Дал е зам.председател на ДПС, а Корман - председател на младежкото ДПС. Вчера с ушите си чух какво казаха от ПФ - 'има 7-8 турци в кабинета, и дума не сме обелили за тях, а вашия нов областен на София, без значение, че е българин, го назначавате от НПСД - бившето ДПС'. На ощипана ли се правиш?

38

Васо

преди 9 години

На ДПС му стига само страхът дето изпитва ББ от Доган. Някой може да го нарече респект, друг уважение към политическия опонент. Но това си е страх. Обикновен, първичен, естествен страх.

fallback