Валери Симеонов Снимка: БТА
fallback

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов обяви, че в коалицията чакат премиера Бойко Борисов лично да им каже решението си ще оттегли ли Орхан Исмаилов. Вчера лидерът на ГЕРБ им отговори чрез в. „Преса“, че няма да освободи зам.-министъра на отбраната.

„Не е нужно да имаме среща, той може да се обади, имаме телефони, може да прати отговор чрез вицепремиера“, каза Симеонов в парламента.

Oще по темата
Той обясни и че не приемат отговор през пресата.

„Ние не сме поставили исканията си чрез пресата, отидохме в неговия кабинет и разговаряхме“, обясни лидерът на НФСБ.

Симеонов съобщи и че едва след като се получи отговорът на Борисов, може да се чака решение дали Патриотите ще оттеглят подкрепата си за кабинета. Преди това обаче трябва да заседава консултативен съвет между 14-те партии в коалицията, политически съвет на НФСБ, ръководството на ВМРО, както и ръководството на ПФ.

Симеонов съобщи, че днес предстои и среща между Патриотите и военния министър. В петък те разговаряли и с партньорите от Реформаторския блок. „Изложихме нашите аргументи, че в никакъв случай позицията ни не бива да се приема като атака срещу човек с друг етнос“, каза лидерът на НФСБ. Той отново обясни, че протестират срещу това, че Исмаилов е политическо назначение и е свързан тясно с ДПС.

„Не сме против неговия етнос. Иначе щяхме да искаме оставката и на Вежди Рашидов. Извинявайте, съседите на баба ми са турци, двете деца израснаха вкъщи. И се казват Джамал и Атидже“, обясни още Валери Симеонов.

Според него все още имало няколко възможни изхода от скандала. Сред тях били Исмаилов сам да се оттегли, да бъде оттеглен от Реформаторите или да бъде освободен от премиера или военния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 9 години

ако помагате на гн Министър Председателят и на Република Българя помагаите,та бомби по границата та тоя зам министър нее за там,та незнам ти какво.Еми престанете с тези детски игри,даисими куклата на сити миливите.Гн Борисов си знае работата стига да му бъдете в полза,няма даве остави така ,без ни6то.Вие пък прекалявате.О6те малко 6те излезнете по калпави от ББЦ.

44

колибри

преди 9 години

Не поставяйте на кантар ЕС. Мястото ни е там. Да не би да искате да се ограничите в пътуванията си и пак да се редите за визи и разрешителни ?

43

Анонимен

преди 9 години

Майната й на ЕВропа! Майнат им на Сащ. Нека се напраив референдум за оставането ни в ЕС!

fallback