Снимка: архив Булфото
fallback

Парламентарната група на АБВ застана зад зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, за отстраняването на който вече повече от седмица настоява Патриотичният фронт.

Oще по темата
„Не може заради етническа принадлежност, заради името на един човек,  да се иска отстраняването му“, каза зам.-шефката на парламента от квотата на АБВ Росица Янакиева пред „Фокус“. Тя обясни, че това е и позиция на групата на партията в Народното събрание.

Днес стана ясно, че и премиерът Бойко Борисов отказва да отстрани Исмаилов от поста. Миналата седмица лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов разговаряха с лидера на ГЕРБ, за да го запознаят с мотивите си. Той ги изслуша и по думите им обеща да обяви решението си до няколко дни.

Днес Росица Янакиева обясни, че АБВ не подкрепя отстраняването на Исмаилов, защото искането за това не почива на никакви аргументи – професионални или лични. „Ето защо ние сме категорично против това подобни поводи да бъдат причина за загрозяващи мнозинството въпроси“, каза депутатката.

Тя беше категорична, че партиите и коалициите в мнозинството са достатъчно отговорни и няма да застрашат кабинета с подобни измислени теми. „Не е въпросът в предсрочните избори, въпросът е, че държавата се нуждае от стабилност и най-малкото това може да бъде повод, който да застрашава тази стабилност“, категорична бе Росица Янакиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 9 години

всите се агенти на цру.

12

Анонимен

преди 9 години

всите се агенти на цру.

11

Анонимен

преди 9 години

Ще си подкрепяте правителството до последно. Да не сте луди да пуснете кокала

fallback